Kostpolitik i børnehaven

Vi lægger stor vægt på det sociale samvær ved måltidet. At der er ro og tid til at spise. Det er vigtigt at måltidet er en hyggestund, hvor der vises respekt og forståelse for, hvordan og hvor meget barnet spiser.

Måltidet giver anledning til at barnet lærer noget om sociale normer og adfærd og at det bliver mere selvhjulpent. Vi opfordrer børnene til selv at hælde mælk op, smøre sin egen mad og rydde op efter sig. De voksne skal være opmærksomme på, at de er rollemodeller for børnene og deres kostvaner.

Morgenmad

Børnehaven tilbyder morgenmad, hvis barnet møder inden kl.7.30. Hver dag vil der være havregryn, cornflakes, havregrød, årstidens frugt/grøntsager ( eks. gulerod, æbler agurk ). Hvis barnet ikke kan spise den morgenmad der tilbydes i børnehaven, skal det have spist hjemmefra.

Formiddagsmad og frokostMadpakke

Alle børn skal have mad med, så de får deres energibehov dækket hele dagen.

Madpakken er en hilsen hjemmefra, og det er derfor vigtigt, at den er spændende og indeholder små lækre og sunde overraskelser.

EftermiddagsmadSundMad

Børnehaven har en frugtordning om eftermiddagen. Alle børn har et stykke frugt med, som lægges i en frugtkurv. Børnene hjælper til med at skære frugten ud og anrette den, så den ser indbydende ud.

For at sikre barnets energibehov hele dagen opfordrer vi til, at barnet har en ekstra lille eftermiddagsmadpakke med, som spises sammen med frugten.

Drikkevarer og andet

Vi tilbyder mælk og vand til alle måltider. Der må ikke medbringes juice, saft, kakaomælk og lignende søde drikke.

Vi spiser ikke slik i børnehaven, kun til fødselsdage og ved særlige lejligheder.

Special/diætkost skal være lægeligt begrundet.

Børn af fremmede kulturer tilbydes samme kost som øvrige børn, der udvises dog respekt for kulturelle og religiøse forskrifter.

Så vidt det er muligt køber vi økologiske produkter.